HemKontaktOm samfällighetenNärområdetHitta hitLänkarSökLogga in
Om samfälligheten
Skötsel
Sopsortering
Grannsamverkan
Styrelsen
Trivselregler
Sågdalen samfällighet
Sågdalen är ett parhusområde som ligger omkring 2 mil söder om Stockholm i Vendelsö, Haninge kommun. Området stod klart 1976. Det omfattar 68 fastigheter samt ett antal garagelängor, parkeringsplatser, gångvägar, lekplatser och fotbollsplaner.
 
Området är bilfritt men med möjlighet för de boende att köra fram till huset för av- och pålastning.

Fastigheterna ingår i en samfällighetsförening. Samfälligheten ansvarar för underhåll och drift av en central för mottagning och distribution av fjärrvärme och vatten samt för ett antal kulvertar från denna central till fastigheterna. Samfälligheten svarar vidare för utfördelning av kostnader för fjärrvärme samt för kall- och varmvatten. Fjärrvärme och varmvatten levereras till 64 fastigheter och kallvatten till samtliga 68 fastigheter.

Samfälligheten svarar även för underhåll av garage, parkeringsplatser, gångvägar  mm.

På cirka 5 minuters promenadavstånd från Sågdalen ligger Sågen centrum med busshållplats, bankautomat och en närbutik.

Kommunikationerna med Stockholm är mycket goda. Med bil, antingen via Nynäsvägen eller via Tyresövägen, tar det cirka 20 minuter från city. På vardagar går bussarna till Gullmarsplan var tiondeminut och på helgerna varje kvart. I rusningstid tar bilresan längre tid men då går det bussar in till Centralen.

I närområdet finns ett antal daghem och skolor samt vårdcentral och kyrka. Här finns också en motionsslinga samt Lycksjön med flera badplatser.Inom samfällighetens område finns två lekplatser och två fotbollsplaner så det är väl sörjt för utelek.Sågdalen ligger cirka 6 km från Handen Centrum. Bussförbindelserna är goda med dels en direktbuss och dels två lokala linjer.

Sågen har också goda bussförbindelser med Tyresö centrum, Nacka Forum och Huddinge sjukhus.

Uppdaterat 2011-02-06
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum